Maanantai 16.11.09

Ida Aalberg -säätiö jakoi palkintonsa Kansallisen pienellä.

Viime kerralla olin juhlapuhujana; nyt kuuntelimme tuoreen professorin Hanna Korsbergin tieteellistä esitelmää esitysten tallentamisesta, joka on yksi teatteritieteen tehtävistä, sekin monitahoinen.

Martti Suosalo sai ansaitusti näyttelijäpalkinnon ja esiintyi hauskasti. Hänen maineikas roolinsa Akaki Akakievitsh on vielä näkemättä! Nuoren näyttelijän kannustusapurahan sai iloinen Joanna Haartti, jota en ollut tuntea samaksi joka esiintyi reippaasti äsken ”ihmisen asussa” Zodiakissa kun hänellä nyt olikin vaatteet päällä.

Kuulimme kertauksena myös Kulkurin lauluja, hyvin sovitettuja, reippaasti esitettyjä, ja päätteeksi eroava pääjohtaja Maria-Liisa Nevala kävi noutamassa Ida Aalberg mitalin. Hänen kautensa jää uuden kotimaisen dramatiikan korkeasuhdanteena historiaan, totesi toi puheenjohtaja Sipari.

Kilistimme aulassa ja muistelimme Maria-Liisan kanssa kuinka hauskaa meillä olikaan tässä taannoin Lailan luona. Miehensä emeritusprof. Pauli, kouluneuvos Kirsti ja lehtori Tuula pitivät meille hyvää seuraa. Marjakin viihtyy loistavasti henkevissä tilaisuuksissa.

Elokuva Georg Otsista oli aika jähmeä ja kankea, ei oikein meitä innostanut, vaikka jotakin kiintoisaa vilahti laulajan puoluesuhteista ja tiedustelutaustoista. Toinen avioliittonsa alkoi näyttää jo Yrjö Jylhän vastaavalta kurimukselta.