Sunnuntai 13.12.09

Lucian päivä, mutta riitti kun katseltiin kaunista tyttöä televisiosta. Steariini tippui uhkaavasti hänen päähänsä kynttilöistä, kai hänellä oli joku suojaus? Kannatettava traditio, mennään ensi vuonna vaikka kirkkoon. äitini tätä aina hartaana seurasi.

Käveltiin sen sijaan vähän keskikaupungin markkinoilla ja vilkaistiin Lisa Sokolovan uusia Helsinki-maalauksia Aleksin galleriassa. Kun poikettiin vastapäätä uudehkoon sisilialaisravintolaan lounaalle, vastaanotto oli hitaanlaista, samoin tarjoilu, mutta itse spaghetti varsin maukasta.

JSN:n vapauttavasta päätöksestä koskien lautakasajupakkaa ja tv-ohjelmaa on kovasti kohistu. Alun alkaen kummastelin noin löyhästi tehtyä kovaa hyökkäystä pääministeriä vastaan luottamuslauseviikolla. Ei kai media sen paljaammin voi enää politikoida. Toimittajakunnassa on voimassa vanha periaate: ei korppi korpin silmää nokkaise. Niinpä puolustavat omiaan JSN:ssa, itsesääntely on ohutta lumetta. Pekka Hyvärinen on sentään moraaliltaan terve kaveri, vaikka monissa liemissä keitetty hänkin.

Hesarissa emme päässeet Jylhä-kirjalla kiitetyimpien listalle, syynä tietysti J. Nummen viileähkö kritiikki, jossa ei varsinaisesti osoitettu vikoja vaan suhtauduttiin kirjaan ylipäänsä vastahakoisella ylemmyydellä. Jylhän asemoinnista runouteemme voisi kirjan perusteella pitää pitkänkin esitelmän, mutta jääköön tällä kertaa. Torstai-iltana Otavalla ilmeni, ettei Jyrki-boy ollut ehkä kirjaa ihan huolellisesti ja kokonaan tullut lukeneeksikaan.

Viimeistelty ensimmäinen laaja satsi Meriluotoa toimituskuntoon, Marjan toimiessa valppaana oikolukijana. Väittää tekstin pitävän hyvin hallussaan. Sitten vaan loppurynnistystä kohti ja surut nurkkaan.