Perjantai 8.1.10

Huojennuksen päivä; loputkin tekstiä lennähti kustantajalle. Olihan se ennen juhlavampaa jättää oikein paperinen käsikirjoitusnippu, mutta kieltämättä sähköposti ja liitteet helpottavat kommunikointia. Heti kolmekin tahoa talosta lähetti innostuneen tuntuisia kiitoksia. Nyt pidettävä pakollinen viikonlopputauko.

Lehti kertoo, että Sydämen asialla -sarjan käsikirjoittaja suunnittelee jotakin vastaavaa tehtäväksi Suomessa. Siitä vaan, mutta tuskin onnistuu läheskään samalla tavoin kuin brittien väärentämätön ote. Ei edes Hardwick saisi täällä toimimaan, vaikka Reinikainen olikin suuri suosikki aikanaan. Mutta aihe itsessään kiehtova, aika hyvään ylsi se Väänäsen taannoinen poliisisarja Kemijärveltä.

Mitä on sanottava Paavo Väyrysen uudesta paluusta? Eikö se rohkaise meitä suuria ikäluokkia. Vielä ei kannata heittää lusikkaa nurkkaan. Vieläköhän Paavo herättää kiivaita ristiriitoja kuten joskus vai joko olisi kypsynyt viisaaksi valtiomieheksi. Tuskin polkaisee suurta kannatusta etelässä tai nuorten parissa. Mutta mitä kirjoittakaan Lasse Lehtinen jossakin: jos eläkeläiset äänestäisivät eläkeläisiä, heillä olisi eduskunnassa yksinkertainen enemmistö. Jospa Paavo iskeekin suureen turhautuneeseen tyhjiöön?

Pressiklubissa vaihteeksi hyvä keskustelu, poissa kyyniset vitsinvääntäjät. Aina lämmittää, kun suomalainen mies saa puolustajia.