Sunnuntai 10.1.10

Onko kenenkään tuttavapiirissä ketään Nyyrikkiä? Nimipäivä vaan säilyy komealla paikalla. Kalevalassa Nyyrikki oli metsästyksen jumala, mutta järjestääkö mikään metsästysseura nykyään juhlia Nyyrikin kunniaksi? Uhraako lahjoja metsästysonnen kohentamiseksi?

Ehkä tunnettu viihdelukemisto taannoin pilasi komean nimen kaiun. Vietimme Marjan kanssa päivää reippaalla lenkillä jäällä ja Uunisaaressa ja Kaivarissa. Hieno talvi jatkuu, lumi narskuu askelten alla, paljon ulkoilijoita ja kelkkailijoita Ullanlinnan mäessä Mietimme että jospa Marjan tytär Salla saakin pojan tänään, Nyyrikkihän siitä voisi tulla. Lyhennyksenä Nyrkki, aika iskevä pojan nimi vai mitä. Marja rallatti nimeä ennakoivasti.

Kun katseltiin illalla Teemalta aika naiivin tuntuista leffaa The Clock, puhelin pingahtikin ja viesti kertoi, että suloinen sunnuntaipoika oli syntynyt illan suussa Tyksissä. Kyllähän Marja tohkeni mummiksi ihan tolaltaan ja minäkin saan kuulemma oleilla jonkunlaisena varataatana. Poika sai helposti muistettavan syntymäpäivän 100110. Meidän Vilholla on vielä symmetrisempi 181181.

Nyt vaan odotellaan tuleeko siitä Nyyrikkiä.