Torstai 28.1.10

Vesa selvitti lehdestä, että olihan se opiston tiedotteessa se eilinen erehdys eikä suinkaan lehden moka. Mutta mitään vahinkoa ei tapahtunut, ainahan me Jylhästä puhelemme kun tilaisuus avautuu. Mervi Tuomikoski toteaa pahoittelussaan, että tämä onkin tehokas tapa saada luennoitsijat liikkeelle. Lisääkin tulossa, ainakin Vallilassa.

Jarmo Virmavirta kirjoittaa miehekkäästi talvisodasta ja kirjastamme Uuden Suomen kolumnissaan tuossa nettisivulla. Erinomainen juttu, kiitos siitä. Veikko Huuska lähettää Ikaalisista samansuuntaisen viestin, niitä putoilee. Lämmittävää näillä viimasäillä.

Vaikea on piirittää suurta vakuutusyhtiötä. Puhelin osoittautui toivottomaksi, eikä netissäkään onnistunut, koska tarvittavat tunnukset ja muut koodit ovat jossakin kansiossa, joka on siellä vahinkotalossa. Joten päätin marssia suoraan lähimpään Erottajankadun toimistoon. Johdonmukainen yllätys: se oli kiinni, pahvit ikkunoissa, suljettu ja ilmeisesti lopetettu.

Tässä vaiheessa vakuutusyhtiö alkoi todella muistuttaa Kafkan Linnaa.

Mutta emme vähällä lannistu. Noin puolen päivän väijytys puhelimessa laukaisi lopulta kanavan, ja sainkin kuulla elävän Emilian suloista ääntä. Hän vastasi korvausasioista ja tykitin hengästyneenä hänelle koko jäätyneen ja puhjenneen talon ongelman. Kävi ilmi, että kotivakuutus on kunnossa ja korvaa mm. vesivahingot. Niitähän siellä on.

Mutta Emilia riemastui huomatessaan, että vakuutus ei katakaan laitevaurioita! No niistähän varsinainen vahinko on tulipalopakkasilla tullut: rikkoutuneesta kiertovesipumpusta, puhki jäätyneistä putkista ja haljenneista pattereista. Siis ainoastaan valuneen veden vauriotko korvattaisiin?

Katsotaan kuinka käy. Nyt sinne painelee joka tapauksessa asianomainen tarkastaja, ja putkitaiteilija Viitanen on luvannut esitellä ja hyppiä tasakäpälää ja repiä hiuksiaan vahinkojen äärellä. Jännityskertomus jatkuu.

Vanhanen tässä vaikeuksiin taas joutuu, mutta vasta tutkitaan aletaanko tutkia. Silti revitellään jo kuvia valtakunnanoikeudesta. Mielestäni melko kohtuutonta. Ilmeisesti tasavalta ei rauhoitu ennen kuin pääministeri saadaan kunnolla nalkkiin jostakin. Kuinkahan mones yritys? Jatkoa seuraa tässäkin, arvaamattomaan kaukaisuuteen.