Maanantai 1.2.10

Jos joku nauttii lumikinoksista niin me täällä. Varmaan niistä on vaivaa ja kulunkia ja työtä ja harmia, mutta juhlavia ne ovat. Helsinki hukkuu lumeen!

Kun on venäläinen lumipyry, on sopiva aika lukea venäläisiä klassikoita. Tšehov edelleen listalla, hänen syntymänsä 150-vuotispäivän noteerasi sentään Kansallisteatteri Platonovin esityksellä. Lokki lentää pian tänne Moskovasta, Marja luki jo tekstin että pysyy kärryillä. Minä valmentaudun lukemalla mestarinovelleja taas kerran.

Tarkastelimme Meriluoto-tilannetta Anna B:n kanssa miellyttävällä lounaalla Kosmoksessa. Muitakin ajatuksia sinkoili. Onkohan elämäkerta lopulta minun genreni, kun kaikenlaista olen tässä välissä kokeillut.

SFT:n kuuluttaja kertoi, että seuraava ohjelma on pakko katsoa. Koska olemme kuuliaisia kansalaisia, katsoimme. Sehän kannattikin. Dokumentti Italian Videokratiasta ja Berlusconin ruhtinaskunnasta avasi räikeästi näkemään, mistä tämä tositv:n ja julkisuuspippaloiden vyöry on meillekin rantautunut vaikka onneksi lievemmässä muodossa. Täällä se ei sentään ole suoraan liitoksissa poliittiseen valtaan, luojan kiitos. Berlusconin mediamahti näytti ylittämättömät mittasuhteensa. Onkohan kansa siellä niin kiihkeästi mukana ja kannattamassa kuin ohjelma tahtoi osoittaa. Mutta voimaton on oppositiokin, korkeintaan voidaan vetäistä Silviota turpiin tuomiokirkon pienoismallilla. Sekin taisi vain lisätä pääministerin suosiota. Kiitos kuuluttaja hyvästä komennosta.

Täällä Vanhasta ahdistetaan nurkkaan kunnes varmasti kukistuu. Ovatkohan miesten synnit mitenkään verrannollisia, jos ajatellaan Berlusconin loisteliaita vedätyksiä? Ovatko suomalaiset jotenkin erityisen moraalista kansaa vai mistä lie kysymys. Vilkaisu Uutisvuotoon kertoi, että J. Tervo käyttää edelleen jokaisen tilaisuuden sivaltaakseen Vanhasta. Se vaikuttaa jo missiolta, elämäntyön puolikkaalta. Kyllä se kohta siitä nujertuu, älkää huoliko. Tai sitten ei.

Ja kuka ottikaan vanhan kunnon ulkopolitiikan hevosekseen ellei Paavo Väyrynen. Toiset vasta käsiään levittelevät, kun Paavolla on jo täysi höyry päällä. Perästä kuullaan monenlaista.