Perjantai 19.3.10

Up in the Air – aika harvoin tulee käydyksi elokuvissa, mutta Salon Matin suositus sai liikettä, ja muutenkin oli rennompi vapaa päivä. Ei hullumpi aikamme vakava komedia, ironinen kuvaus trendeistä, jotka juuri nyt liitävät pinnalla – ihmisten tunnottomasta irtosanomisesta, yksin elämisen ihanteista, lentomatkailusta, onnen väistelystä. George Clooney on aina pitävä lenkki näissä keveissä laatuleffoissa. Onneksi tarina ei suostunut tavanomaiseen happy endiin.

Kävimme syömässä La Famigliassa. Kiva paikka siinä Keskuskadulla. Ja sen perästä vaimoni vielä varusti vaatimatonta vaatekaappiani huomattavilla lisäyksillä. Siispä täyteläinen iltapäivä.

Pressiklubilta särähti aika ikävästi Taneli Heikan lipsahdus: että Sakari Orava on esimerkillinen lääkäri siinä, että menee maailmalle ja puhuu kongresseissa ja parantaa jalkapallotähden – eikä pysy jossakin Takahikiän terveyskeskuksessa ja odota ihmisiä sinne… Niinpä, mitäs tavallisesta rahvaasta, kuka heitä enää viitsikään Takahikiällä hoitaa, kun maailman kunnia ja Suomi-brändi vaativat ihan toisenlaista loistoa ja näkymistä.