Maanantai 22.3.10

Tampereen Suomalaiselle Klubille tuli sinnekin kuulijoita, kun aiheena oli tamperelaispoika Yrjö Jylhä, jonka isä Kaarle Jylhä oli kaupungissa huomattava liikemies ja Yrjön veljiäkin vielä muistetaan. Paikalla oli henkilö, jonka hampaat Jouko Jylhä on korjannut. Omasta puolestani saatoin vahvistaa, että sama hammaslääkäri toimitti SKS:n arkistoon tärkeätä veljensä jäämistöä, jota Vesan kanssa käytimme hyväksi kirjaa tehdessämme. Vastaanotto oli muutenkin Klubilla vireä ja kiinnostunut. Myös ilmaistiin mielenkiinto Ilmajoen tulevaa oopperaa kohtaan, Marssilaulu tunnettiin, kansanoopperamme on toimittanut hyvää ennakkomuokkausta ajatellen kesäistä Taipaleenjokea.

Suuri huojennus seurasi illalla, kun näin tallenteelta, että isä Eugenio ja Ines pääsivät viimeinkin monen mutkan jälkeen naimisiin. Francon aika onnistuu mainiosti taustoittamaan perhetapahtumat laajemmalla yhteiskunnallisella viitekehyksellä.