Keskiviikko 14.4.10

Aina yhtä jännittävää, kun kirja pullahtaa uunista. Vuokko Hosia lähetti viestin, ja menin heti Bulevardilta hakemaan lämpimäisen. Lasinkirkas, hullunrohkea. Hyvältä näyttää, ei hullumpaa. Yksi kuvahaksahdus voidaan korjata seuraavaan (toivottavasti) painokseen. Muuta virhettä en nyt huomaa. Lehteilen ihmeissäni, että tämäkin siis saatiin aikaan.

Illan suussa Pasilaan puoli seitsemän lähetykseen, rentoa meininkiä. Juho-Pekka Rantala on vastassa, Peter Nyman ja Marja Hintikka johdattelevat. Hyvää huolta pidetään. Huomaamme Peterin kanssa, että meillä on samansuuntaiset geneettiset taustat: sekoitus suomenruotsalaista länsi-Uuttamaata ja hämäläis-satakuntalaista Pirkanmaan perimää. Siinä lienee charmimme salaisuus? Kaiketi selviämme melko notkeasti hieman erisuuntaisista juttupyrähdyksistä makasiinin sokkeloissa. Ailan kirja pääsee näkyvästi esille.

Marja kehuu kotona, kaikki siis hyvin. Avaamme pullon kuohuviiniä ilmestymisen kunniaksi. Mutta liikaa ei sovi vielä kohotella. Huomenna varsinainen koetos, julkistaminen WSOY:llä.