Sunnuntai 18.4.10

Rasittava päivä ei silti vienyt kaikkia voimia, vaan virkeästi oli herättävä Scandicissa uusiin toimiin. Lehtiäkin on ehditty katsella sen verran, että Matti Kuuselan mainiot jutut Aamulehdessä Ailan kirjasta eilen ja toissapäivänä nostattavat kovasti tunnelmaa. Nyt en totisesti voi mistään valittaa.

Saunan ja aamiaisen jälkeen ajelimme Matkailumessuille todistamaan Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmasta tiedotustilaisuudessa, joka ei tosin pysäyttänyt kovin monia kuulijoita. Mutta parhaamme teimme Päivin ja Kirstin kanssa Tuija Välipakan esittäessä kauniita runoja syksyllä ilmestyvästä uudesta kokoelmastaan. Onhan teema kesällä perin runollinen: Lyriikka lentoon! Esiintyjiä kova rivi Jörn Donnerista Vilja-Tuulia Huotariseen, laulua ja runoa joka tuutista ja huutokaupassa kuulemma varsinaisia kirja-aarteita, Koskenniemeä ja Meriluotoakin esitellään.

Messut ei sittenkään ole paras paikka puheenomaisen viestin perille saamiseksi, hallitseva tangokuningas keräsi enemmän yleisöä kahvilan lavalla. Hauska oli sinänsä vilkaista, mitä kaikkea eri puolilla maata järjestetään. Suomen suvi näyttää yhä vain vilkkaammalta tapahtumakarusellilta.

Illalla viimein kotio Hämeenkyröön, missä maat ovat paljaat ja jäät lähteneet – saunarantakin odottaa saapujia valmiina uusiin koetoksiin. Ulkona on harmaa kevätyö, sydän rinnassa niin maltitonna lyö… taidettiin laulaa siinä Waltarin runossakin.