Torstai 29.4.10

Maanpuolustuskurssi kokoontui Säätytalossa, kuultiin kerrassaan suorasukainen ja dramaattinen kuvaus Afghanistanin rintamalta – parempaan suuntaan ollaan kuulemma koko ajan menossa – sekä ajantasainen näkemys Matti Ala-Huhdalta Aalto-yliopiston alkuvaiheista. Suomalainen taistelee hyvällä menestyksellä talebaneja ja rikollisryhmiä vastaan ja opiskelee pian tieteen ja taiteen välisiä huipputaitoja uudessa yliopistossa. Uskokaamme kaikki.

Piti karata kesken puheiden ja ennen buffetia Päivälehden museoon, missä oli lämminhenkinen kirjallinen ilta ET-lehden, Suomalaisen kirjakaupan ja WSOY:n merkeissä. Aila oli iloisena ja reippaana paikalla! Tuttuja tapailimme, Pirkko Arstila johdatteli. Ehdimme siinä puhella illan viimeisinä esiintyjinä niitä sekä näitä ja kirjaakin ostettiin oikein innokkaasti, nimikirjoituksia saimme riipustella. Kultainen Eeva Kilpi piti niin kauniin kiitospuheen kirjastamme, että tunnelma suorastaan kuohahti. Joten kannatti rynniä paikalle kesken maanpuolustuspuheiden.

Kirsti Mäkisen kanssa illastelimme Viiskulmassa miettien mm. Vanhan kirjallisuuden päivien tulevaisuutta. Jotain uudistumista epäilemättä kaivattaisiin, mutta nyt mennään vielä ensi kesänä täysin palkein lyriikkaa lennättämään.

Sitten vaan päin vappua.