Tiistai 4.5.10

Kirjan ja ruusun päivää Helsingissä. Räntää tulee kuin jalkarättejä, silti paineltava Narinkkatorille todistamaan. Sen verran taukosi, että kuulijoitakin kertyi jokunen kymmen. Juha Roiha haastatteli urhoollisesti. Onneksi Vuokko ja Mari tarjosivat kustantajan puolesta lounaan lämmikkeeksi Lasipalatsissa. Maittavaa parsaa, hyvää taimenta. Taidettiin sopia seuraavasta kirjastakin.

Pieni vaatteiden entraus kotona ja Akateemiseen jatkamaan päivän kiertuetta. Ilahduttava havainto: Lasinkirkas johtaa tietokirjojen top ten -listaa. Siellä keikkui kauan myös Unio mystica runsas vuosi sitten. Uusi johtaja Annamari Arrakoski-Engardt haastatteli kivasti, jonoa riitti signeeraustiskilläkin. Kuinka kaikki nyt näin hyvin menee?

Kreikka on uusi syntipukki, kaikki kiukutelkaamme Kreikalle. Jospa siellä elää edelleen semmoinen välimerellinen hällä väliä -meininki. Turistit siitä ovat saaneet nauttia vuosikymmenet. Nyt ruvetaan maksumiehiksi. Pirusti suututtaa vai mitä. Heinolan reumaparantolaan ei riittänyt murto-osaakaan siitä rahakassista, joka kiikutetaan Akropoliin juurelle. Maailma on aina tämän verran mieletön, siinä riittää kuvaamista. Säännönmukaisesti toimiva systeemi olisi eloton, ei kiinnostaisi ketään.