Torstai 6.5.10

Tampereella sekä Suomalaisessa että Akateemisessa kirjakaupassa. Meitä oli kuusi kirjailijaa remmissä kertomassa kirjoistamme, muutamia kuulijoitakin saapuvilla. Rattoisaa, ehkä ei kovin tuottoisaa. Huomenna jatketaan Turussa.

Aamulehti ja Hämeenkyrön Sanomat avaavat varsin näkyvästi ajatuksen kirjallisuusseminaarista pitkästä aikaa Hämeenkyrössä. Idea ja aloite on Kari Häkämiehen, ja minähän innostuin siitä heti. Elämäkertoihin keskittynyttä seminaaria ei olekaan kukaan keksinyt, ellei oteta näitä kansalaisten omaelämäkertoja lukuun, niistähän on jokin tapahtuma ollut Pohjanmaan suunnalla.

Nyt juuri kun elämäkerrat ovat vahvassa nousukiidossa, tällainen kohtaaminen aiheiden äärellä on hyvinkin paikallaan. Voidaan pohtia niin kirjallisia, moraalisia kuin poliittisia kysymyksiä.

Samana päivänä julkistetaan huhtikuun myyntilista: Lasinkirkas, hullunrohkea on kahdessa viikossa ponnahtanut tietokirjojen kakkoseksi. Uimosen kirja Viinasesta johtaa. Jotakin tämäkin kertoo lukijoiden suuntautumisesta. Ei muuta kuin syyskesällä tänne Kyröön kuulemaan ja todistamaan!