Helatorstaina 2010

Joka on samalla Floran päivä – ja niin hulmahti kesä vainioille.

Savusaunan ensimmäinen lämmitys on kuin joku pyhä toimitus. Mahtava risukasa savuaa rannalla. Punakylkirastas tsyrryttää kiihkeästi. Järvi loiskuaa etelätuulella. Kas siinä tämän kevätrunouden tunnusmerkit.

Tuija Välipakan kriittinen puheenvuoro Pirkanmaan palkintotilaisuudessa saakin kovan kommentin Aamulehdessä. Kenen lehmä lienee ojassa. Tuija korosti koulutuksen ja Viita-akatemian merkitystä. Ehkä Tampereen runomaailmassa on koulukuntaeroja. Runouskin voi herättää kiihkeitä tunteita.

Marjan tyttärenpoika suoritti ensivisiitin meille Viehätykseen hyvällä menestyksellä, mutta ei vielä nelikuisena päässyt savusaunaan.

Mikään ei väsytä niin nautinnollisesti kuin keväinen ilma, hikinen ulkotyö, hivelevän pehmeä löyly, ensikastautuminen järveen ja kylmä olut. Niin se on.