Tiistai 18.5.10

Kivaa tää lentäminen nykyään. Singahdin Wingolla Ouluun ja takaisin, maksaa enemmän kuin täältä Roomaan ja takaisin, todisti poikani. Koneen piti lähteä varttia vaille 7 aamulla, mutta kentällä kerrottiin, että eipäs kun kolme tuntia myöhemmin. Kun palasin uudelleen annettuna aikana, lykkäystä myönnettiin vielä tunti. Ehdinpä kuitenkin toimilleni.

Topi Kanninen järjesti erinomaisen kiertueen kirjani merkeissä ensin vanhain- kodissa, sitten oli Akateeminen ja illalla kirjasto; ja ihme juttu – sali tuli täpö- täyteen, joitain kiukkuisia jäi ulkopuolellekin (kun enää ei oteta seisomapaikoille!) ja kaikki kirjat laatikosta myytiin kuumille kiville. Hämmästyin tällaista menestystä. Oulussa on perinteisesti kirjallisuus kunniassaan.

Oli muutenkin mukava rupatella Topin kanssa ja kuulla hänen kiemuraisista vaiheistaan, kun Riihisäätiötä taannoin epäiltiin monenmoisista ”rikoksista” ja kaikki syytteet kaatuivat lopulta oikeudessa. Tämmöiset kirjalliset tilaisuudetkin kuuluivat kuulemma epäiltyjen rötösten piiriin. Siis ei kirjallisuus aina olekaan Oulussa kunniassaan.

Asuin yön Apollossa ja viihdyin hyvin, katsoin kuinka leijonat saivat turpiin venäläisiltä ja luin loppua Krossin loistavasta Mesmerin piiristä. Ailan kirjaa menee hulisten, kolmas painos tulossa.