Perjantai 28.5.10

Matkapäivä, pieniä markkinointitehtäviä.

Ajelin Tampereelle, tapasin kymmeneltä Aamulehden Harri Hautalan ja kuvaajan, joka räpsäisi muutaman otoksen Jylhän patsaalla Sepänkadun ja Satakunnankadun kulmassa. Hyvä keskustelu käytiin Siperian uumenissa.

Ilmajoen oopperaa Taipaleenjoki puffailtiin vielä iltapäivällä täällä Hämeenkyrön Myllykolussa, minne saapui Seinäjoelta Markku Kulmala, Antti Tuurista väitellyt mies, taiteellisine valokuvaajineen. Ilkka-lehteen tekivät ilmeisen seikkaperäistä juttua, sillä keskustelumme tutun teatterin katsomossa kaartoili monenlaisia aihelmia, joihin Markku oli hyvin perehtynyt ja tunsi taustoja.

Kun Rondo-lehti (Jarmo Papinniemi) ja Classic-radion samanniminen jatkajakin (Tuulikki Närhinsalo) ovat kyselleet oopperan vaiheista ja tilanteesta Ekbergillä, voin kai sanoa jo tehneeni kohtuullisen osuuden tulevan tapauksen hyväksi. Nyt tekisi mieli ajella Ilmajoelle katsomaan vaikkapa jo harjoituksia.

Myllykolussa valmisteltiin näköjään pärekattotalkoita ja näytelmän kulissejakin oli rakenteilla. Huomenna pidetään talkoot Töllinmäessä. Mukavalta tuntui palata taas viikon lopuksi tänne maalle, missä Marja on sentään voinut rauhassa seurustella tyttärensä Kaisan kanssa.

Katselimme Mikael Jungnerin voitonpuhetta, ja mietin mitähän lakkautetun tehtaan työntekijät tuumivat, kun puoluesihteeri tulee heitä tapaamaan, pyytää himmentämään valot, heittämään tuolit huitsinnevadaan, ottamaan mehulasin käteen – ja sitten puhutaan hiukkasen rakkaudesta. Ehkä siitä nousee ankarakin kumouksellinen aktio yhteiskunnan vääryyksiä vastaan.