Sunnuntai 30.5.10

Sakari Virtasen lähtösaarna, kirkonmäki täynnä autoja. Joku varmaan toivoi, että olisipa jo Häkämiehen lähtösaarna, niin kovaksi parjauskampanja on yltynyt.

Mutta Hannu Lehtipuu kirjoittelee mukavalla tyylillä kuntaliitosta vastaan Heiskan ”noin seitsemän veljeksen” kynämiehenä, painottaen Hämeenkyrön perinteitä, historiaa ja identiteettiä. Matti Lähteenmäki taas paukutteli uudistusten puolesta ja liitosta kannattaen. Eli ristiin menevät vanhojen kyröläistenkin käsityskannat.

Me hoitelimme hautoja ja lenkkeilimme ja pohdimme muita asioita. Eilen pidettiin talkoot Töllinmäessä ja saatiinkin kaatunutta aitaa siistityksi ja kunnollisia korjaussuunnitelmia tehdyksi. Pieni tehokas joukko sai paljonkin aikaan parissa tunnissa, lähinnä haravointia ja puutarhan hoitoa sekä perustavaa sisäsiivousta, missä sihteerimme Johanna kunnostautui hengityssuoja suun edessä. Aamu toi uudet hienot tekstitaulut seinille ripusteltaviksi. Ehdittiin pois ennen sateita.

Yksikin kuva, kuten Karlssonin tänään Hesarissa, voi saada heti aamusta hyvälle tuulelle. Euroviisuista ei jäänyt paljon muisteltavaa; eikö se saksalainen teknohumppa ollut ihan tavallista tusinakamaa. Israelin pateettisesta kaverista pidimme, tekstikin suorastaan runoutta.