Torstai 3.6.10

Tutkiskelen niinkin ikivihreää aihetta kuin Hj. Nortamon ja F.E. Sillanpään suhdetta. Raumalla on ensi viikon lopulla suuri festivaali Nortamon ja hänen nimeään kantavan seoran toimesta, siellä pitää puhumani aiheesta. Mutta herrojen tiettävästi hauska kirjeenvaihto tuntuu olevan kiven takana, eri lähteitä olen tässä kovistellut ja jotakin pientä on herunutkin. Mutta jos joku tietää oikean lähteen, niin ilmoittautukoon. Vielä käyn Tampereen yliopiston FES-arkistossa, joka tuli aikoinaan perin tutuksi, mutta en muista sieltäkään suurta aartehistoa näiden herrojen tiimoilta löytäneeni. Muuta kyllä, vaikka kuinka paljon.

Joku riemukas tyyppi muuten varasti verkkoni heti kun ensimmäisen kerran sen vaivalloisesti sain järveen, yksin kun hyvällä vaimolla oli este. Jos asialla oli virkaintoinen kalastuksenvalvoja, huomautettakoon että hankin ne luvat taas tuota pikaa. Ne täytyy nykyään juosta eri paikoista, ennen riitti kun poikkesi kotoisasti naapuriin Ylivakerille. Mutta jos joku muuten katsoo aika risoista verkoistani hyötyvänsä, niin pitäköön.

Savusaunalla on taianomainen vaikutus ihmiseen. Kun taas sain sen lämpimäksi, ja siellä Artsin kanssa rauhassa nautiskelimme ja kylmässä järvessä piipahtelimme ja vähän oluttakin otimme, uni tuli ihmeellisen syvä ja pitkä. Ei tullutkaan sitä tavallista herätystä neljän aikaan vaan vasta seitsemältä!