Torstai 10.6.10

Anja Snellman on tehnyt sen jälleen, iskenyt ensimmäisenä ajassa liikkuvaan aiheeseen. Siinä hän muistuttaa kieltämättä Waltaria. Romaani Parvekejumalat kiinnostaa ilman muuta, somalityttöjen kuvaus ja perheen kunnia. Aiheista paljon puhutaan, mutta kukaan ei meillä ole syventynyt siihen sukeltaen pinnan alle. Kritiikki ristiriitaista, sekin hyvä merkki. Valtakritiikki jokseenkin positiivista, Hbl:ssä Pia Ingström varautunut ja sairaanhoitaja Saido Mohamed lyttää romaanin ja sanoo, ettei Snellman tiedä riittävästi asioista, joista kirjoittaa. Luettava syksyyn mennessä.

Kohta hukumme jalkapalloon, ei auta. Tein veikkaukseni ja vein kapteeni Pitkolle Vepan baariin. Kannatan ja toivon parasta Argentiinalle, jo Maradonan kokeman vastarinnan ja Messin taituruuden ansiosta. Mutta Afrikan maiden uskon yllättävän, olisiko isäntämaa tai Kamerun tai vaikkapa Norsunluurannikko? Espanja on aina kova. Pohjois-Eurooppaan en näillä leveyksillä usko. Marja pitää yllättäjänä Pohjois-Koreaa, saadaan nähdä. Viime kisaveikkauksen hän voitti ja pesi koko futisjoukkueemme, jossa sentään on kova asiantuntemus.

Pitko kirjoittaakin Aamulehdessä persoonallisia muistojaan vanhoista matseistaan maajoukkueessa. Koska ilmestyvät vasemman pakin muistelmat? Se olisi hyvä romaanin aihe. Omalla kohdalla murheena se, ettei terveys nyt anna myöten osallistua poikien peleihin. Marja on kieltänyt. Mutta keinutuolista katsellaan leveää ja kirkasta screeniä. (Muuten Pekka Tarkka muisti Viljan lakkiaisissa, kuinka Michael Branch oli Lontoossa paheksunut hänen käyntiään futismatsissa: – Sehän on alaluokan harrastus..!)

Sirkku lähetti Turun Sanomien hyvän jutun Taipaleenjoesta. Odotuksia.