Sunnuntai 20.6.10

Kärsimmekö syndroomasta PPD eli Post Princesswedding Depressionista? Emme sittenkään. Tapaus teki vain entistä onnellisemmaksi. Daniel kohosi sankariksi silmissämme. Hänen puheensa kaltaista ei ole kuultu toista, ei koskaan. Ei epäilystä kuka on Ruotsin todellinen kuningas.

Nyt sitten päättyivät myös Ilmajoen Musiikkijuhlat, mikä sekin tapaus on vain kohottanut mieltämme. Serkkuni Riitta ja miehensä Aimo sekä tyttärensä Laura poikkesivat tämän kautta palaillessaan juhlilta ja kehuivat kovasti näkemäänsä ja kuulemaansa. Tunnelma oli ollut viimeisessäkin esityksessä korkealla, yleisö kiittänyt seisaalleen nousten. Ensi kesänä jatketaan.

Aimo, jolla on upseeriura takana, myönsi Jylhään tutustumisen alkaneen kirjasta puhtaalta pöydältä, ennakkokäsitystä ei juuri ollut. Nyt on hänellä syntynyt kova arvostus runoilijaa kohtaan, joka johti pätevästi komppaniaansa Taipaleella, kuten Vesa kirjassamme sitovasti osoittaa. Aimo toi näytille Sotilasaikakauslehden uuden numeron, jossa Juhani Sillanpää arvioi erittäin hyvin kirjaamme.

Näinpä juhlistimme sekä häiden että oopperajuhlien päättymistä teehetkellä verannalla ja katsoimme päälle, kuinka Brasilia vähän hulinoivassa matsissa sentään päihitti Norsurannikon pojat 3-1. Näitä kestää vielä kolme viikkoa.