Maanantai 28.6.10

Parasta juhannuksessa oli taas valtava kokko, jolle tarjoutui ihanteellinen tilaisuus: sateen ropsauksen jälkeen himmeän tyyni ilta, jolloin koko roihu kohdistui kohtisuoraan taivaalle. Taivaallista.

Oli myös mukavaa seuraa, sopivaa sosiaalisuutta, pientä kyläilyä ja sauna lämpisi harva se ehtoo, joten emme voi valittaa. Sitä paitsi rakentamani tiilinen grilli pihassa täytti tehtävänsä oivallisesti.

Enkä joutunut edes ambulanssikyytiin tänä juhannuksena, mikä sekin on positiivisena seikkana kirjattava muistiin.

Pian tässä keskitytäänkin Vanhan kirjallisuuden päiviin Sastamalassa, minne pääsen viimevuotisen notkahduksen jälkeen taasen teräkunnossa, toivoakseni.

Paljon on puhetta erotuomarien toiminnasta siellä South Africassa – olisiko videot viimein sallittava? Vanha pallokonkari Pitko tietysti vastustaa kuten muitakin pelin uudistuksia, mutta olisihan kriittisissä tilanteissa tekniikasta apua. Ei lätkämatseissakaan kovin usein tarkistuksiin turvauduta. Ilmiselvät räikeät virheet ainakin vältettäisiin.

Kun Hollanti ja Brasilia pääsivät jatkoon, ei voi yllätyksistä puhua. Kärki alkaa hahmottua. Äkkiä vaan kisat loppuun, peleihin alkaa jo ilta illan jälkeen puutua.