Torstai 1.7.2010

Kahta tapahtumaa alkuun pukkaamassa. Töllinmäki-päivä on tosin Jussi Niinenmaan ja Johanna Helmisen heiniä ja teemaltaan liittyy Tšehoviin, tämän vuoden juhlakirjailijaan (150 vuotta syntymästä) – penkkejä laiteltiin ja kokousta pidettiin museon pihassa. Sinne kokoonnumme sitten tulevana sunnuntaina iltapäivällä.

Toinen kierähti alkuun Ellivuoren terassilla: huomenna alkavat Vanhan kirjallisuuden päivät, ja paljon on ohjelmaa kun lyriikkaa lennätetään sanoin ja sävelin. Oman esitelmäni Meriluodosta viimeistelin aamulla ja soitinkin Ailalle, joka iloisena vietti suvea Takaniemen piilopirtissään. Sanoin että huomenna sitten keskitytään enemmän runoihin kuin miehiin ja seksiin. Aila tuntui ilahtuen hyväksyvän linjavalinnan. Ensi vuoden teemaakin mietittiin ja itse asiassa se alustavasti päätettiinkin jo siellä Ellivuoren terassilla, mutta siitä sitten jäljempänä.

Aamulehti esittelee Sastamalan päiviä kuudella palstalla asiallisesti. Huomattakoon varsinkin Paavo Kallion kirjastosta koottu huutokauppa, joka tällä kerralla on tavallistakin merkittävämpi! Kuulin jo Anssilta, että yksityisiä ennakkotarjouksia on tehty tuhannenkin euron edestä. Huomenna raha- ja kirjamiehet liikkeelle, harvinaisuuksia on kaupan.

Hauska välitapaus päivällä: tämän talon entiset asukkaat, nyttemmin Australiassa asustavat Tituli ja Tapani Tuomela sekä tyttärensä Ira perheineen poikkesivat katsomaan vanhaa kotiaan. Monenlaiset tunteet heillä varmaankin risteilivät, kun täällä kierreltiin ja katseltiin. Ira on ruvennut opiskelemaan kirjallisuutta sikäläisessä yliopistossa, sillä lailla.

Ei muuta kun voimia keräämään huomisiin ja ylihuomisiin koetuksiin. Pari vuorokautta asutaankin sitten Sastamalassa, Sylvään koululla ja Ellivuoressa. Tervetuloa mukaan!