Perjantai 6.8.10

Kylän tapauksia rekisteröity saunaillassa, paikalla isäntäväet Auttilasta ja Ylivakerista sekä veikeät lapset Sanni ja Perttu. Toteamme että suurmestari Eero Pylsy on sanoittanut ja säveltänyt ihannoivan Kierikkala-valssin, jota on esittänyt kaikille, jotka on onnistunut sulkemaan sahtikellariinsa. Huomenna Eero isännöi tyttärensä Anninan häitä maisemakahvilassa. Risto puolestaan on isännöinyt poikansa Joonaksen häitä Finlaysonin palatsissa hyvällä menestyksellä.

Samalla totesimme, että Saavutus oli Hämeenkyrön Sanomissa väärin sijoitettu Kierikkalaan, kun se tietysti sijaitsee Vanajan kylässä, missä kaikki asumme. Tauno oli ylittänyt itsensä ja oikaissut asian päätoimittajalle. Kylän nimi on jäänyt unohduksiin, pitäisikö tekaista vastineeksi repäisevä Vanaja-valssi?

Saunan lämmityksen lomassa poljin Maisemakahvilaan, missä oli Aamulehdessä ilmoitettu Christianin ja Veronican laulukonsertti. Piti vain tervehtiä laulajia. Harvinainen tapaus: paikalla ei ollut yhtään kuulijaa, mutta eipä ollut esittäjiäkään eikä ketään järjestäjää tai tilaisuuden isäntää. Seisoin yksin pihamaalla konsertin alkamisaikaan saakka ja palasin kiireesti saunalle.

Saunominen sujui mukavasti, samoin makkaran, oluen, kahvin sekä Marjan mustikkapiirakan nautinta. Juttua kulki enemmänkin, mutta kaikkea ei tässä jaksa muistaa.