Tiistai 17.8.10

Asioiden hoitoa Helsingissä. Talo Kankurinkadun nurkalla nousee pikkuhiljaa. Paikoitustiloista koveneva pula. Hannu Mäkelän romaani Kivestä saa näkyvää tilaa Hesarissa.

Kävelin kirjastoon ja Akateemiseen, oikeastaan kaipasin Teemu Keskisarjan kirjoja, mutta en niitä vielä tavoittanut.

Iltapäivällä meillä oli Café Ursulassa Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmavaliokunnan kokous. Onpa pitkä nimi. Ei ihme että sitä aina silloin tällöin ehdotetaan lyhennettäväksi. Tarkasteltiin tämän kesän päiviä ja todettiin ne hyvinkin onnistuneiksi. Yleisöä oli parahultainen määrä, ohjelma tasokasta, jopa sykähdyttävää, kauppa kävi kirjatiskeillä, hinnat nousivat huutokaupassa ja kaikki oli muutenkin kohdallaan. Tästä on hyvä jatkaa. Kaavailtiin ensi kesää teemasta Rikos – ja ideoita, ehdokkaita, esiintyjiä alkoi tulla yli äyräiden. Tutkittava tehtyjä ehdotuksia.

Piipahdimme kokouksen jälkeen Vesan kanssa lasilliselle Sea Horseen ja mietimme, mistä saisimme lisää valtaa. Nykyinen on aika ohkaista ja sitäkin tulee kovin vähän käytetyksi. Hesari listasi meidät ystävällisesti kirjallisuuden vallankäyttäjiksi lauantaina. Kokouksessa kummasteltiin, että tietokirjallisuus puuttui kentästä, mutta eihän yhdelle sivulle kaikki mahdu. Sinänsä tällainen on aika harmitonta kirjallisuuspoliittista viihdettä. Mutta jos joku ottaakin tosissaan..?

Tapasin ohimennen Paulankin ja pahoittelin, etten ehtinyt häntä kuulemaan taannoin Hämyvestareille Kyröskoskelle. Deletoimme oman ymmärryksemme mukaan huhut Katrin uudesta poikaystävästä. Vaan mistä sitäkään tietää..

Kuinka olla, kiersin kapakasta korttelin ja osuin kaupunkikävelyryhmän joukkoon: kolmattakymmentä naista lähdössä tutkimaan teemaa Helsingin ihanat naiset. Siitä ei voinut kieltäytyä! Olin ainoa mies, onneksi tuli sitten toinenkin. Kiva kierros naisvaikuttajien ovilla ja patsailla. Lopusta Espalta vähän oikaisin ja livahdin Kino Engeliin: A Single Man oli aika ohut yhden päivän tarina homoystävänsä menettäneestä kirjallisuuden professorista, aika jotain 60-lukua ehkä. Loppu yllätti hivenen ontosti, mutta hyvin näytelty pieni kohtalon täyttymys.

Mainio päivä päättyi tv-terapiaan, josta alan tulla riippuvaiseksi.