Lauantai 11.9.10

Mustien muistojen päivä. Eipä kuulu uusia hyökkäyksiä, ei polteta koraanejakaan. Islam lähtee henkiseen puolustukseen Istanbulin keksintönäyttelyssä.

Kun saunan pesä oli siintymässä, pistäydyimme Tampereella Finlaysonin alueella Inari Krohnin näyttelyn avajaisissa. Galleria Himmelblau on hänen pitkäaikainen yhteistyökumppaninsa. Ihailimme äärimmäisen taidokasta, japanilaiseen puuvesipiirrostekniikkaan perustuvaa moniulotteista luontokuvausta. Tässä Inari lienee meillä yksinäinen mestari, vaikka huippugraafikoita on muitakin, heistä paikalla akateemikko Outi Heiskanen. Ilahduimme yksinäisestä metsämansikasta, kielometsästä, itämaiden ihmeistä.

Muistutin että meilläkin on hyvä kokoelma Inarin töitä sitten kun tulee se suuri retrospektiivinen. Muistelimme myös yhteisiä 90-vuotispäiviämme 35 vuotta sitten, kolmantena mukana Vesa. Olemme saman vuoden ja saman syksyn lapsia. Juhlat on uusittava viimeistään viiden vuoden päästä, päätimme. Leena kirjoittakoon uuden juhlarunon, entinen on raameissa seinällä, samoin yhteiskuvamme. Aikaa on vierinyt…

Mutta siellä Himmelblaussa kannattaa ehdottomasti käydä. Näyttely avoinna 3.10. saakka.

Tehtiin Vammalan Sirpan kanssa kauhea lautatalkoo ja saatiin viimein yksi kasa päiviltä, saunottiin päälle. Pimeää on jo ja märkää.