Torstai 16.12.10

Häkämies ei siis lähdekään vielä näillä lumilla Hämeenkyröstä, ei ainakaan Kouvolaan. Tieto on otettu vastaan maltillisesti. Odotellaan millä tavoin hän seuraavaksi simpauttaa tottelemattomia kyröläisiä, jotka eivät suostu nielemään taloudellisia realiteetteja.

Niinistö on puolestaan simpauttanut Kallia Manalassa huutelemalla kommentteja viereiseen pöytään. Media on nykyisin läsnä kaikkialla, ja seinilläkin on korvat. Puhemiehen täytynee jatkossa ottaa edustajat luokalle miesten vessassa tai Kyösti Kallion patsaalla.

Meillä oli sen sijaan rattoisa istunto lähistöllä Taidehallin Farangissa Vuokko Hosian ja Mari Wärrin kanssa. Aasialaisella joululounaalla pantiin Aho pienelle tauolle. Kirjalla on jo nimi ja idea kansikuvaksi, joten tärkeimmät on ratkaistu. Teksti jatkunee omalla vauhdillaan.

Sukumme päämies, rakennusmestari Jukka Kivimäki täyttää kunniakkaat 80 vuotta. Matkasimme bussilla Soukkaan ja nautimme tarjoilusta ja vilkkaasta keskustelusta. Vein sankarille Lasse Lehtisen romaanin, koska aihepiiri liippaa hänen omia kokemuksiaan. Kirjaa en ole vielä nähnyt ainakaan Hesarissa käsitellyn, mutta Savossa se uhataan palkita.

Murehdimme hiukan paperisten sanomalehtien ahdinkoa Hesarin entisen päätoimittajan Heikki Tikkasen kanssa. Levikit laskevat, nuoriso lukee vain sähköruutua. Jukan kanssa vannoimme kunnon painetun lehden nimeen, jota voi aamukahvilla rapistella ja parhaat jutut leikellä. Serkkuni Jukka edustaa miehen ihannetyyppiä: ei päivääkään sairaana elämässään, ei askeltakaan apteekkiin. Osin samoilla geeneillä porskutellaan.