Keskiviikko 29.12.10

Tekevät tehokasta vaalityötä perussuomalaisten hyväksi, muiden mukana Hesarin kolumnistit. Eilen vuorossa Matti Apunen, tänään Johanna Korhonen. Kummankin jutut satavat suoraan Soinin laariin. Apunen analysoi persujen vihaa eliittejä ja ylimielisyyttä kohtaan eliitin ylimielisellä tyylillä. Korhonen panee paremmaksi ja leimaa sanan ’suomalainen’ rasistiseksi, puhumattakaan ’sinivalkoisesta’.

Näin ollen vaikkapa kaikkien yhteinen Katri Helenakin tulee leimatuksi, ellei hän pian kehitä sinivalkoiseen ääneensä vähän etnograafista raspia. Vahtikaamme kaikkia kansallisia ikoneja uuden yltiösuvaitsevaisuuden hengessä! (Suvaitsemattomuus on sallittua vain omia perinteitä kohtaan.)

Lisää ääniä persuille taritsee Ylen Jyrki Richt syrjimällä kohisten kasvavaa puoluetta tv:n vaalikeskusteluista. Mikä verraton täky ja lahja sanavalmiille Soinille!

Mutta politiikkaako täällä ajateltaisiin puhtaiden hankien keskellä näinä autuaina pikkupyhinä, jotka matavat verkalleen kohti vuoden loppua. Eipä suinkaan, vaan täällä ajeltiin Kyrön Pyörään hankkimaan Nikkilän Hessulta ajanmukaiset nanosukset, voitelematta liukkaat ja pitävät. Tuolla ne nojaavat oven pieleen, totuttelevat pakkaseen ja odottavat koekäyttöä. Järvelinin Karin ajama latu putoaa jo houkuttelevasti tuosta järvelle ja kiertää sieltä ylös pellon laitoja. Näin lähtee kinkku sulamaan ja sahtihöyryt hangille karisemaan.

Kivaa aikaa sikälikin, ettei tarvitse kaupassa käydä, kaikenlaisia rippeitä löytyy loputtomasti kaapin uumenista ja kinkkuakin on vielä aimo lohkare. Kun vielä käydään muutamalla kyläreissulla, oma kyökki saa levätä satunnaisten nappailujen varantona.