Lauantai 29.1.11

Lumitöitä riittää kotipihalla Hämeenkyrössä ennen kuin päästään edes pirtin rappuselle. Auto paksun hangen alla. Tauno kyllä viittasi että sen olisi voinut heidän navettoonsakin viedä. Täällä kun 20-luvulla tehty autotalli on auttamattoman ahdas, mitoitettu sen aikaisille autoille.

Matkailimme herroiksi ja rouviksi junalla ja bussilla kirkolle ja siitä pirssillä pihaan. Takaraivossa vielä tuntuvilla Kirstin tarjoama herkullinen monilajinen illallinen viineineen viehkeitten daamien, Lailan ja Seelan, seurassa. Niinpä maistuivat nyt kaalikääryleet ja piimä, vastapainoksi.

Täällä on rauhoittavaa. Taitoluistelua katselemme hohtavien hankien keskellä, tuulen viuhuessa ikkunain takana. Ihmeellisiä naisia, salskeita miehiä, todella koreita poikia Marjan iloksi. Ja toivotuissa Esko Rahkonen lauloi Marja-tangon! Pitkästä aikaa kotisaunaan, vähän lempimään. Ei jumalauta elämä voi tästä yhtään parantua.