Keskiviikko 30.3.11

Vaihteeksi kuulumisia Hämeenkyröstä. Siellähän on valita pamautettu uusi kunnanjohtaja, Antero Alenius, tähän asti Punkalaitumen johtajana. Mikäpäs siinä, katsottava miehen otteet. Joitakuita (mm. minua) voi toistaiseksi kaihertaa Häkämiehen nopea lähtö, mutta annetaan uuden luudan pyyhkäistä. Onkohan muuten sukua Ele Aleniukselle, joka on kotoisin Kyröskoskelta?

Vanha taistelutoveri Kauno Perkiömäki kirjoittaa asiaa ”kulttuurikunnan” tilanteesta eilisessä Kyröläisessä. Komea nimitys (itse otettu) on jäänyt kuolleeksi kirjaimeksi, ainakin jos katsotaan kunnan toimia. Kauno osoittaa hyvin niiden olemattomuuden. Saa nähdä ottaako kukaan käsiinsä edes sen kirjallisuustapahtuman jatkon, uusista ideoista nyt puhumattakaan. Johtaako oikeastaan kukaan kulttuuritointa tosissaan? Kaunon peräänkuuluttamaa kokonaisohjelmaa todella kaivattaisiin.

Vaalejahan nyt höyrytään, silläkin suunnalla. Maikkarin vaalikeskustelu illalla oli jotensakin tönkkö, vaikka EU:n rahastoista ja vararahastoista, väli- ja pitkäaikaisista, vähän sentään kiihdyttiin. Soinia nyt kaikki nokkivat, ihme jos miehet hermot kestävät loppumetreille saakka. Huomenna tentti jatkuu Tampereella, kuka jaksaa pysyä mukana ja virkeänä? Tervo kärjisti viimeksi aika hyvin, että kansa ei tiedä ketkä nyt istuvat hallituksessa ja valitsee pian uuden hallituksen, josta ei kohta tiedä keitä siinä istuu.