Torstai 7.4.11

Kuvituskokous Södikalla, innostava. Jukka Kukkonen löytää aarteita, kaikki toimii. Katselin päälle naturalistien näyttelyn Atskissa: komeaa, kookasta, raskasta. Tuttua aikaa, juuri Aho-kirjaan vietyjä teemoja. Kiintoisasti yhdistetty valokuvia, liikkuvia kuvia ja maalauksia.

Elokuva-arkistossa Chabrolin Bellamy, ei suinkaan Maupassantin romaanin mukaan, vaan tämänpäiväinen rikostarina, pääosassa Gérard Depardieu hieman Maigretin tyyppisenä, lomailevana poliisina. Mukava juttu. Arkistossa näkee mitä ei kaupallisessa useinkaan.

Marja kunnostautui valtavasti: leipoi Chartresista ostamallaan vuoalla aitoja Madeleine-leivoksia ranskan kurssin päätökseen! Marcel Proustin hengessä siellä juhlittiin.

Katsottiin Virta-sarja alku neloselta, ei hullumpi. Aika selviä lainoja Beckistä, Wallanderista, jopa Francon ajasta. Mutta todentuntuista, luontevaa, vähän jännitettäkin. Virmavirta ja Sallinen aitoja.