Perjantai 8.4.11

Oliko lämmin vastaanotto maalla, kun tulimme? öljy lopussa, talo kylmä, tv-kuvaa ei näkynyt ja postilaatikon kansi retkotti jossakin hangessa. Lipputangon narutkin karanneet. Jonkin verran on tuullut näköjään, ehkä jopa myrskynnyt.

Ankara talvi on kuluttanut öljyä enemmän kuin koskaan. Eikä sitä Vuorinen heti tänään pystynyt toimittamaan. Oli turvauduttava kanisteripeliin. Talo alkoi hitaasti lämmetä, nousi kuudesta jopa yhteentoista asteeseen, mutta kestettiin vaan. Tv:n kanssa oli hullumpaa, ei tullut signaalia. Kunnes huomasin, että koko antenni oli lentänyt jorpakkoon. Huomenna toivoa korjauksesta.

Maalla kaikki huolet karkaavat niskaan. Ranskassakin oli lempeämpää. Mutta mentiinpä katsomaan viimeinen Sydämen asialla naapuriin Ylivakerille ja hoidettiin samalla tärkeä paperiasia kuntoon. Kuultiin kylän kuulumiset pitkän poissaolon jälkeen.