Kiirastorstai 2011

Vaikka täällä Galileassa pääsiäinen alkaa olla jo ohi, jälkitunnelmia enää eletään. Meidän joukkueemme on edelleen täydessä vedossa.

Purjehdimme tänään Genetsaretin järvellä, heitimme verkkoakin järveen – ilman Pietarin kalansaalista. Näimme esiin kaivetun veneenraadon Jeesuksen ajoilta ja olimme joka tavalla tunnelmissa.

Eilen kelluimme Kuolleessa meressä ja tarkastelimme kirjakääröjen löytöluolia. Hämmästyttäviä tapauksia molemmat. Ajelimme Arielin johdolla Jordanin virran vartta pohjoiseen ja pääsimme Tiberiaan vilkkaaseen kaupunkiin. Samaa reittiä kulkee Markus Mezentius Valtakunnan salaisuudessa seuranaan kaksi naista, opas ja legioonalainen.

Tähyilimme tänään Golanin kukkuloilta (oikeastaan tasangolta) Syyrian puolelta ja saimme todistaa, että maailmassa on harvoja näin rauhallisia aselepolinjoja, vaikka maa on tältä kohden naapurilta vallattu. Saatoimme myös peseytyä Jordanin yläjuoksulla.

Harvoin olemme näin elämyksellistä matkaa tehneet, se on todettava. Juuri päätin toisen luentoni Mika Waltarin uskontunnustuksen juurista ja sisällöstä, jota seurasi vilkas pohdinta ja keskustelu täällä Leonoardo-hotellin meluisissa suojissa. Elämä tässä ja nyt on sisältörikasta ja syvällistä. Pilvipoutainen sääkin suosii.