Maanantai 4.7.11

Nythän Vanhan kirjallisuuden päivät levisi mediaan hyvinkin näkyvästi, kun tässä lehtiä ja muuta selailen. Itse aihe, teema, vetää aina tehokkaammin kuin parhaatkaan kampanjat. Niin näkyy käyneen tässäkin. Toimittajat haluavat yleensä itse keksiä sen, mistä kiinnostuvat. Hyvä kun kiinnostuivat rikoksesta, vanhoista kirjoista ja Juhani Ahosta, vähän sarjakuvistakin.

Ne jotka tulevat ensimmäistä kertaa Sastamalaan ja Sylvään koululle hämmästyvät säännönmukaisesti tapahtuman laajuutta. Se on todellinen kansanjuhla, valtavat yleisöt ja ahkerat ostajajoukot. Hyvä säilyttää tällaisia yllätyksen mahdollisuuksia. Jopa Pitko myönsi, että päivät onnistuivat, kun aamulla tihkusateessa pelailtiin. Asko oli etsinyt täydennystä poikien seikkailukirjmme Artsin ja Saaran kanssa mahdollisuuksista löytää vielä uusia Inha-aarteita vaikkapa Törmän kompostista tai muualta Soinilan tanhuvilta. Kuuluisia lasinegatiiveja on hyvin löytynyt ”Aamun kätköistä”, mutta arvatenkin niitä on yhä kadoksissa yhtä suuri määrä. Aamu Nyström oli tietysti paikalla luentotilaisuudessa, ja hänen kirjansa Inhasta mainittiin. Matti Huusari johti puhetta. Kun muistetaan kiitettyä Lokkia heidän pihassaan, Ikaalinen on vahvoilla kulttuuritarjonnassaan. Ja soiteltiinhan siellä niitä haitareitakin tässä taannoin, joihin huveihin emme ehtineet.