Torstai 21.7.11

Sadepäivä aamusta iltaan, komeaa ukkosta.

Pidimme taidepäivän, joka aloitettiin Haukijärveltä. Siellä Sillanpään vanha kansakoulu on joutunut nuorten taiteilijain hallintaan, ja ihmeitä ovat saaneet aikaan. Arteles vaikutti elävältä taidekeskukselta. Outi Heiskasen näyttely tutkittiin: tuttua tyyliä, johon omat taustansa antoi nauhalta tullut läheinen selostus. Tällaista voisi käyttää useamminkin näyttelyissä.

Iltapäivällä paineltiin tähän Maisemakahvilaan ja näytettiin Eeva-Liisalle täkäläiset näyttelyt, joukossa hyviäkin. Yläkerrassa heti oikealla kädellä on kivoja töitä: vauhdikas balettitanssija, pari elävää kissakuvaa ja semmoista. Vasemmalla kädellä naisia huvittivat huovitetut ketut.

Tarja Auttilan värikatoinen taide tuli tutkituksi toiseen kertaan ja varsin perusteellisesti, sillä jyrisevä ukonilma kaatosateineen sulki meidät kulttuurilatoon vajaaksi tunniksi. Vähällä ettei Niklis todella lukinnut meitä sinne epähuomiossa koko yöksi. Siinä kehiteltiin samalla ideoita ensi kesäksi, joista vielä kuullaan. Ukkonen kierteli kauan näitä seutuja.

Sen verran selkeni, että päästiin Törmälle saunaan, tosin autolla, mutta olihan märkä päivä.