Tiistai 16.8.11

Meidän aamurytmi on sekaisin Taunon kanssa! Lehdet, jotka tähän asti ovat olleet viimeistään viideltä laatikossa, myöhästyvät lähemmäs seitsemää! Teemme hukkareissun tavalliseen aikaamme kuuden uutisten jälkeen. Tällainen koettelee hermoja. Vaadimme jakelun palauttamista aiempaan aikaan!

Haimme Kolmoskirppikseltä kohtuullisen työpöydän, se korvatkoon tyttöjen vanhan pulpetin, jolla olen konetta nakutellut. Pinta on vain lakattava uudelleen. Ehkä tekstikin tästä kohenee. Syyskauden häämötys innostaa uusiin järjestelyihin.

Sieltä myös virkistyvät hälyttämään työpaikoilleen palanneet aktivistit. On suunniteltava yhtä ja toista. Aina ensin kavahduttaa, mutta sitten karistamme kesän uneliaisuuden. Vielä sumuisen tihkuva lämpö rauhoittaa korjaamaan suven satoa.

Illalla kokous Myllykolun kesäteatterin tulevaisuudesta. Sen organisaatiota on väännetty monet vuosikymmenet, mutta nyt tuntui tunnelma sovinnolliselta ja optimistiselta. Ehkä viimein löytyy kestävä, pitkäjänteinen pohja suunnitella tulevia kesiä. Siihen velvoittaa myös Hämeenkyrö-seuran suursatsaus Myllykolun alueen kunnostamiseksi. Kuntaa toivotaan kumppaniksi, mutta sillä suunnalla on perinteisesti nihkeämpää. Toisaalta joku riemukas valitti taas lehdessä kunnan liiallista (!) satsausta tällaiseen joutavuuteen. Vilja Pylsy polkaisi heti terävän vastineen.

Yhtä mieltä oltiin kokouksessa siitä, että Myllykolu on jatkuvasti matkailun paras valtti Hämeenkyrössä ja vetää muita yrittäjiä imuunsa, kun asiat oikein hoidetaan.

Saunottiin vaihteeksi vanhalla leirimontulla Vatkan Tertun emännyydessä, Suutarlat ja Artsi lisäksemme. Marja piti ensin tiistaijumpan. Ari muisteli montussa pitämiään leirihartauksia. Täällähän Elinakin oli ennen isosena. Hoidin tulta, käristin makkaroita. Vesi on vielä lämmintä.

Teemalta tuli vanhoja folk-viisuja, Hootenanny Trioa ja Päivi Paunua, oi nuoruutta. Karmeita kuvauksia parinkymmenen vuoden takaisista taisteluista Liettuassa ja Latviassa, Virossakin, ne totisesti muistamme. Terapiassa vain Sunil jaksaa kiinnostaa entiseen tapaan, ei niinkään tää näyttelijätär sisarongelmineen.