Keskiviikko 17.8.11

Tampereella pienellä divarikierroksella, kivaa, liian harvoin. Ihailin myös tyhjennettyä Tammerkoskea, kuulemma kerran sadassa vuodessa se on näin kuivillaan. Sieltä keräilevät aarteita kosken pohjasta.

Tuula Kouvolasta käymässä, olemattoman fan clubini epävirallinen puheenjohtaja, kiihkein lukijani ja kommentoijani. Kyllä me silti pärjättiin.

Viron tilanne 1991 oli paljon vakavampi kuin silloin meillä tiedettiin. Dokumentti illalla valaisi asiaa ansiokkaasti. Meillä poliittinen ja kulttuurinen eliitti suhtautui penseästi Viron vapauspyrkimyksiin. Koivistokin oli kylmäkiskoinen, pakottavista syistä. Muuan kirjailija teki jo näytelmän, missä Viron kansa kärvisteli vankileirillä, eiköhän sitä Porissa esitettykin. Näin innostavaa täällä. Muistan näkyvän historianprofessorin lausahduksen: