Torstai 18.8.11

Helsinkiin ja pitkästä aikaa Arkadiankadulle, missä tehtiin esittelyvideo Ailan uusista ja vanhemmistakin runoista. Toimin haastattelijana, varsin vaivatonta, Aila puhuu eloisasti ja luontevasti, kun vain asiasta hiukan tönäisee liikkeelle. Sanoi viettäneensä hyvän kesän Takaniemessä.

Jatkoin Otavan pihalle, missä avattiin vilkkaasti syyskausi. Erityisen kiva oli tavata Lilja, Katrin entinen nyttemmin syrjäytetty manageri, sekä nykyinen suojattinsa Arja Saijonmaa. Siinähän riitti paljonkin puhetta lauluista, saunoista ja estradeista. Kaupunginteatterista olivat kuulolla Merja ja Marketta, tulevan kassamusikaalin kynnyksellä. Lähettivät ystävällisesti kutsun ensi-iltaan, mutta ehdimme vasta vähän myöhemmin tätä uutuutta ihmettelemään.

Vielä näkee kirjallisia suuruuksia 50-luvulta: Lassi Nummi ja Veijo Meri paikalla. Pekka Tarkka sanoi panneensa pisteen Lehtoseen. Klassikoita elvyttelemme, kirjani Ahosta julkistetaan naapurikustantamossa syyskuun alussa. Mielenkiintoa sekin tuntuu herättävän, puhetilaisuuksia tulee jo liian kanssa ja lehdetkin valpastuvat. Edessä aika jännä alkusyksy.