Tiistai 23.8.11

Huolet ovat väistyneet, sillä lehtien aamujakelu palautui nopeasti entiseen malliin. Emme ehtineet Taunon kanssa edes reklamoida.

Voimalliset talkoot Töllinmäessä. Nyt näitä museoita toden teolla kunnostetaan. Anna Lassila johti hyvällä asiantuntemuksella raivaustöitämme. Turhat puuntaimet saivat kyytiä ja aukkoa tuli tiheikköihin. Maisema puskittuu ihmeen nopeasti. Hätösen Juha teki heinikoista selvää jälkeä siimaleikkurillaan. Vilja Pylsy toi hernesoppaa ja kahvia, joten pysyimme hyvin tolpillamme. Saatoin kertoa, että olen jo pikkuhiljaa kokoamassa divareista ja omien hyllyjeni uumenista kunnon kirjastoa Töllinmäkeen ja kirjanäyttelyä Myllykoluun. Jos jollakulla on nurkissaan Sillanpään ensipainoksia tai 1910-luvulla ilmestynyttä kotimaista kaunokirjallisuutta, lahjoituksia otetaan vastaan. Harvinaisempia voidaan jopa ostaa.

Ehdin hyvin lämmenneenä Marjan pihajumppaan. Muistivat häntä oikein lahjakorteilla, varmaan jumppa ensi kesänä lisää suosiotaan.

Peter von Bagh on mainio mies, kuten illan henkilökuvasta voitiin todistaa. Vaikutuin hänen massiivisesta työhuoneestaan ja kirjastostaan, jonka luokituksessa on tarvittu myös Salon Matin rautaista järjestelykykyä. Sammumattoman filmihulluutensa ohessa Petteri on kirjallisuuden tuntija, ytimiään myöten sivistynyt dokumentaristi. Odotan kiinnostuneena hänen uutta Aho-elokuvaansa.

Myös Reijo Nikkilän dokumentti Neuvostoliiton viimeisistä päivistä ja öistä oli harvinaisen läheltä tapahtumien keskeltä talletettu, raju juttu. Terapiassa Paulilla menee yhä heikommin. Onkohan hyvä sarja laskusuunnassa.