Torstai 25.8.11

Kirjan aika -festivaali Hämeenlinnassa, keskusteltiin elämäkerroista Martti Anhavan ja Jyrki Vainosen kanssa Raisa Rauhamaan ja Marketta Mattilan johdatuksella. Anhava julkaisee pian Arto Mellerin vankan elämäkerran, Vainosen kirja Jonathan Swiftistä oli jo esilläkin ja minä tietysti jauhoin taas Waltaria ja Ahoa ja vähän muitakin; oikeastaan yritin antaa alkupuheenvuorossa taustaa koko elämäkertakirjallisuudelle muinaisista hautakirjoituksista ja Plutarkhoksesta alkaen. Joten olihan meillä paljonkin aiheita puntarissa, ja keskustelu polveili monipuolisesti ja vaivattomasti. Isossa salissa sentään satakunta kuulijaa.

Unio Mystica näkyy ilmestyneen pokkarina, vaikka en ole vielä saanut omia kappaleitani. Jonkun verran niitä myytiinkin, ja panin omistuksia. Kaikkiaan miellyttävä käväisy; tuntuu että biografinen lähestymistapa alkaa päästä pannasta, enemmänkin akateeminen tutkimus on sitä tahtonut vierastaa, mutta nyt voi jo kirjoittaa vapautuneesti tiedeyhteisöihin vilkuilematta.

Ehdin kotiin todistamaan, kuinka Schalke teurasti Klubin kuten aamulla jo pojille Vepan baarissa ennustin.