Lauantai 17.9.11

On onniteltava Martti Anhavaa siitä, että hän sai Melleri-kirjalleen vapaan ja anteliaan kriitikon eikä mitään umpiakateemista portinvartijaa. Matti Mäkelän näyttävä hehkutus voi tehdä hyvää koko elämäkertojen genrelle, joka edelleen mataa kirjallisuuden puolella aliarvostettuna. Kun elokuussa keskustelimme Martin ja Jyrki Vainosen kanssa Hämeenlinnassa elämäkertojen ongelmista, oli jo aistittavissa, että Melleristä on tulossa iso lohkare. Jospa tämä nyt ponnistaisi Finlandia-ehdokkaaksi toisin kuin monet edeltäjänsä, onhan Melleri kiintoisa ja värikäs kohde. Anhavan kirja rinnastuu Tarkan Saarikoskeen, joka sivuutettiin aikanaan palkintokisasta.

Sitten ei muuta kuin pakkaamaan. Iltapäivällä nousemme viimein Istanbulin koneeseen ja lähdemme kyntämään Mustaamerta. Siitä sitten myöhemmin.