Torstai 29.9.11

Kirjastovierailu Oulunkylään, kovasti väkeä kun Hesari ilmoitti kuvan kanssa. Jännitti vähän kun paikalle tuli kriittisiä asiantuntijoita, muiden ohessa Jarkko Eskola ja Seppo Zetterberg. Mutta kun pääsin vauhtiin, juttu kyllä sujui. Kuvatikku toimi hyvin, vaikka tekniikka voi häiritäkin. Keskustelu oli peräti vilkasta ja myyntiäkin kohtuullisesti.

Kirjastolla on tulossa oma teemapäivä, jossa kaikenlaisia hauskoja ideoita Ahon tiimoilta. Juhlavuosi tuottaa monenlaista, klassikkoa ei tosiaan ole jätetty omaan rauhaansa. Kustantajan edustaja kertoi, että jopa lastuja ja uusia pokkaripainoksia (Yksin, Papin rouva) on myyty yllättävän hyvin. Eskola todisti, että Ahon teokset ovat edelleen tuoretta luettavaa. Samaa virkkoi äskettäin Markku Envall, joka innostui kirjani jälkeen lukemaan uudelleen Juhan