Maanantai 12.12.11

Asuntoyhtiö uusii kaikki ikkunat hienon suunnitelman mukaan. Olenkohan ainoa talossa, joka olisi ihan tyytyväinen nykyisiin ikkunoihin, vaikka tässä kirjoitushuoneessani vähän falskaa ja on viileää, mutta se vain virkistää hyvään työvireeseen. Toimitaan kelpo enemmistödemokratian hengessä, eikä tulee mieleenkään ryhtyä pullikoimaan. Ei olisi mahdollisuuksiakaan.

Näin kai halutaan toimia EU:ssakin, mutta pieni Suomi haluaisi täyden yksimielisyyden periaatteen jatkuvan. Toisin sanoen se voisi tarpeen tullen myös pullikoida vastaan hyvällä menestyksellä. Olisinko minä voinut kaataa ikkunauudistuksen? Tuskin. Asiat eivät ole ehkä ihan yhteismitallisia, mutta enemmistön diktatuuri toimii silloin kun vastaanpanijat vaikenevat. On helpompi mennä sakin mukana.

Suuret hallituspuolueet pelaavat kaksilla korteilla. Sdp:n Urpilainen sanelee tiukat ehdot vakuusrahastoon menolle, mutta Lipposen mielestä siellä on vain oltava. Kokoomus lossaa, että hallituksella on yhteinen politiikka, vaikka mattoa vedetään kulisseissa valtiovarainministerin alta. Näennäistä yksimielisyyttä ylläpidetään kieltämällä eri mielipiteiden olemassaolo. Eikö yksimielisyys ole aina harhaa, vastaväitteiden piilottelua? En osaa sanoa. Joka tapauksessa tyydyn asuntoyhtiön toimiin ja myönnän hallitukselle valtuudet ikkunoiden uusimiseen.