Keskiviikko 14.12.11

Valtava juhlapäivä, Marja täyttää vuosia. Varustin brunssin, lauloin, lahjoin ja kunnostauduin kaikella tavalla. Hän vain nuortuu ikääntyessään. Ihmeellisen ihanaa on tässä liitossa ollut ja olkoon vastedeskin.

Eikä juhla siihen jäänyt. Illan suussa Bulevardille WSOY:n valkeille glögeille. Jonoa oli heti melkein kadulle saakka. Tungos toi mieleen parhaat ajat joskus takavuosikymmeninä. Kustannusyhtiö on uudessa nousussa, kuten Leena Majander-Reenpää puheessaan hehkuttikin. Tarjoilukin oli jouluisen kylläistä, yhtä hyvää kuin Otavalla.

Onnellisia oltiin Rosa Liksomin Finlandiasta ja Arja Tiaisen Pro Finlandiasta. Työasioitakin sain puhutuksi siinä sivussa, vaikka ne eivät vastaanotolle varsinaisesti kuulu. Heikko juttu on se, että Villa Linna Maintenonissa on myynnissä. Tosin kuulin huhua, että se voisi joutua hyviin käsiin, mutta kumminkin surettaa, kun muistan produktiivista maaliskuutamme tuossa mainiossa residenssissä. Toivottavasti kirjallisuussäätiö löytää pian uuden ja ainakin yhtä hyvän.

Paras keskustelu Jenni Kirveksen kanssa. Naiset tutkivat nykyään sotia yltyvällä innolla. Shakespeare-käännösten etenemisestä kuulin ja paljosta muusta. Mukana on uutta nuorta joukkoa, jota ei enää tunne eikä tunnista. Mutta on siellä meitä veteraanejakin kuten Markku Envall, jota täytyy nopeasti puhuttaa ennen kuin mies tapansa mukaan häipyy. Varsinaisia varttuneen polven tekijöitä sentään Eeva Kilpi ja Arne Nevanlinna. Sekä tietysti Simo Mäenpää!

Katseltiin kotona MTV:n presidenttitenttiä, jossa oli vireyttä ja sähinää tarpeeksi (tosin nukahdin välillä), kaikki olivat hyviä, Niinistö ja Haavisto mielestämme kärjessä. Sarjaohjelma jatkuu huomenna.