Tuomaan päivä 2011

Kiertelyä kylillä ja kaupoissa. Vepan baari on taas vaihtanut omistajaa ja uusittu. Nyt siellä on pehmustetut istuimet! Tuore Hesarikin ajelehtii pöydällä. Onkohan Pitko raportoinut tästä ja mitä miettinee. Rämäkkä baari muuttuu pian liian salonkikelpoiseksi.

Kirjakauppa lopettaa! Siitä on kuulunut tietoja, mutta silti Marianna Paukkusen järkkymätön päätös pysäyttää. Jatkajaa ei kuulu. Kirjakauppa on ollut tasokas, valikoima asiakaskuntaan nähden runsas, paikalliset kirjat aina hyvin edustettuina. Tein vähän jouluostoksia, olisi aina pitänyt tehdä enemmän. Marianna antoi perinteisen joululahjan. Taas yksi valopiste pitäjässä sammuu.

Kirjastossa voin sentään lukea maakunnan lehdet. Runsauden lähde, ystävällinen palvelu. Paitsi milloin tiskillä on uponuori harjoittelija, jolle piti kerran selventää erikseen sekä sukunimi että etunimi! Vasta 40 vuotta olen kuulunut aktiiviseen asiakaskuntaan.

Kävin tervehtimässä Ronkan Yrjöä palvelukodissa. Tervaskanto, kova insinööri ja pirkanhiihtäjä (34 kertaa). Opiskelee espanjaa, näin pysyvät aivot liikkeessä, vaikka jalat toppaisivat. Omasi vuosikymmenet Kyröskosken kenttäennätyksen 100 metrillä.

Kotimatkalla poikkesin Tarkin Helmin luona. Varsinainen joulumuori, Myllykolun ikimuistoinen äite-Miina. Yksin elää ja touhuaa pirtissään 86-vuotiaana, hakkaa puut ja hoitaa pihatyöt. Naapurinsa ex-pääjohtaja Pekka Tuomisto oli juuri tuonut ja koristellut joulukuusen. Jos on notkahdus itsetunnossa, kannattaa poiketa Helmin luona: sitä kehumista ja paapomista! Yhteisissä teatterimuistoissa viivähdimme. Varjopuolena ylenpalttinen tarjoilu, näin joulun edellä.

Vielä Ylivakerilla hoitamassa tilit tasan autotalliurakasta. Tauno selvitti kuulumiset. Presidenttitilanne päivitettiin. Joulupussinkin sain jo Hilkalta, kakon, limpun ja tuoreesti säilyneen vihdan. Toinen limppu killui kotiovessa. Tää on joulua hei! Hyvä Tuomas sen taas toi ja nää kanssaihmiset.