Jouluaattona 2011

Aamu ei valkene, vaikka vuoden pimein kohta on sivuutettu. Vettä putosi eilen siinä määrin, että Kierikkalan ulkoilmakirkkokin jäi käymättä. Täällä nautiskeltiin sisätiloissa Camilla Nylundin ja Karita Mattilan laulutaiteesta. Vilho ja Mari jo saapuivat kuin kansanlaulun pari. Artsia ja Saaraa odotellaan. Tytöiltä Ainolta ja Almalta tulee terveisiä ja paketti eteläisestä Ranskasta. Turussa Salla ja vauva voivat kaiketi hyvin, samoin muut. Serkkuni Riitta täytti eilen vuosia.

Hiljaista, herkistävää. Radio lähimpänä kumppanina. Hesarista luen Tuomas Kyrön oivaltavan joulutervehdyksen. Aamulehdestä huomaan itseäni siteeratun. Katja Ketun joulukertomuksen jätän myöhemmäksi. Posti on hukannut jo kolmannen kerran Hbl:n, olkoon sitten. Eihän paljon tarvitse päivien virikkeeksi. Martti Talvela laulaa, uskoakseni puhtaasti, vaikka Ilkka Kuusisto kirjassaan toista vihjaa. Eilen ilahdutti viimein Pekka Tarkan ilmestynyt arvio Kuusistoa koskevasta kirjasta Sävelten siivilä.

Vielä käymme Ylivakerilla joulutervehdyksellä, kunhan poikani tuosta virkoaa. Sitten on kaikki niin hyvin kuin hoidettu ja joulu voi ryhtyä tuleskelemaan. Alakerrasta kuuluu jo toimeliaita ääniä. Kynttilät palavat. Kostea mustuus sihisee ikkunain takana. Hiljaisissa, kiitollisissa mietteissä toivotamme koko huonekunta Hyvää Joulua maanpiirin kaikille asukkaille, varsinkin niille jotka ovat jaksaneet silloin tällöin vilkaista näitä rivejä ja pieniä mietteitämme. Olkaat onnelliset keskenänne!