Sunnuntai 8.1.12

Railakka vanhan ajan talvi, yhtäkkiä! Hiihtelin Myllykolun lenkin, aurinko nousi ja punasi lumiset metsän puut. Aivan taivaallista paitsi että taksvärkkitien yli on kaatunut kymmenkunta runkoa, olihan vaikea keinotella suksinensa niiden yli. Vain Tauno on oman osuutensa (tai siis Laurin) polusta raivannut. Saisitteko muutkin metsänomistajat mukavan lenkkireitin vapaaksi?

Näin kumminkin alkoi hiihtokausi ja jatkoa toivotaan. Alkava viikko näyttää suotuisalta.

Täällä on ollut Sallan perhe useamman päivän pienine lapsineen, mutta minullapa on hyvä rauha omassa nurkkahuoneessani ja tarpeen mukaan voin seurustella. Lastenhoito vie nykyajan vanhemmilta kaiken ajan ja voimat. Mummi on täällä suurena apuna. Ruokaillessa saamme kaikin keskustella. Tänään juhlakauden viimeiset lipeäkalat.

Onhan tv edelleen pyhien hyvä toveri ja radio vielä parempi. Kirjoista puhumattakaan. Joskus kuulee outoja väitteitä. Toimittaja haastatteli Pentti Holappaa, joka vielä jaksoi olla terässä. Mutta hölmistyimme, kun nainen laukaisi, että tv:n suuri homokeskustelu synnytti valtavan vihan homoja vastaan. Niinkö se tosiaan oli? Homovihaa osoittaakseen tuhannet erosivat kirkosta?

Kun nyt ryhdyin Vesan kilpailijaksi, kehuttakoon radion hyvä kirjallisuusohjelma, missä kuultiin Mika Waltarin ja Antti Tuurin matkakokemuksista. Siinä oli Waltarista haastattelu, jota en ollut ennen kuullutkaan. Huhtikuussa on meillä edessä uusi kirjailijoiden Istanbulin matka, johon tämä antoi kiintoisaa lisävirikettä.

Huippu oli tänä iltana, jolloin FST5 lähetti mainion elokuvan Moli