Nuutinpäivänä 2012

Uutta myrskyä yrittelee. Sähköt katkesi juuri kun olin saanut jutun valmiiksi enkä vielä tallentanut. Kehuinko hyvää tilannettamme liian aikaisin? No sähkö palasi taas parissa minuutissa. Ja uudelleen kirjoitettaessa juttu yleensä paranee.

Täydellinen terveystarkastus kokeineen Pihlajalinnassa, tuloksia ensi viikolla. On tarkistettava vieläkö vanha kone toimii.

Marja ja Mauri Lepolan kanssa nautimme illalla meidän Marjan tekemää maukasta lohipiirakkaa ja puhuttiin näitä Hämeenkyrön asioita. Suomen Kuvalehden vuotama kuntakartta eritoten puhutti. Lehti kääntyy tänne vasta maanantaina, mutta saimme riittävän kuvan. Hämeenkyrö siis sinnittelee raita-alueena kuulumatta vielä mihinkään. Jospa se jääkin yksinäiseksi saarekkeeksi? Olisi hauska eksperimentti. Iso rähinä vielä tulee kuntavaaleihin mennessä.

Muisteltiin samalla Häkämiehen reippaita otteita taannoin, joita vastustettiin, mutta yhtä mieltä olimme siitä, että seisova vesi täällä oli syytäkin saada virtaamaan. Siinä Häksy onnistui hyvin. Nyt taas pohditaan rauhallisemmin, mutta kyllä toimitaankin. Uutta suurkoulua rakennetaan kohta kirkolle, ja kokonaan kunnan varoin! Vanhoja pikkukouluja samalla viimein karsitaan, mikä tietysti aiheuttaa tunteenomaista haikeutta ja viimeisiä vastaanpyristelyjä. Marja ja Mauri opettajina tuntuivat kannattavan vallitsevaa suuntausta.

Oli myös syytä taas kiitellä Hämeenkyrö-seuran valtaisaa ponnistusta Myllykolun kunnostamiseksi. Nyt on talvitauko, mutta keväällä alkaa paukkua ja suvella onkin jo täysi rähinä päällä. Vilma suuntailee Eemelin uutta ohjausta. Kaikenlaista tulossa.

Eiköhän ruveta purkamaan joulua huomenissa.