Sunnuntai 29.1.12

Paras hiihtopäivä. Pari havaintoa:

Mikä murhe, että jäällä hiihtäminen on ollut vuosia estetty tehtaan mainion voimalaitoksen ansiosta. Sieltä pumpataan epäsäännöllisesti vettä tänne alavesistöön, niin että sitä on salakavalasti jään ja lumen välissä kovallakin pakkasella kuten nyt. Ei ole nautinto, kun suksi losahtaa lumen läpi äkkiä sulaan veteen. Hiihtoretki melkein pilalla, pirullista hinkata jäätyvää paakkua pois eikä kokonaan lähdekään. Mutta mitäpä emme uhraisi työn ja tekniikan hyväksi.

Toinen onkin iloinen havainto: taksvärkkitiellä oli hyvä latu ja rungot korjattu pois tieltä. Suurkiitos metsänomistajille siitä! Eilen hiihtelin lentokentän mailla Pirkan loistoladuilla, vähän jo liiankin ylellistä menoa. Vastaan porhalsi Ikaalisten Veikko Huuska lasit huurussa ja selvitti lyhyesti ajankohtaisia Titanic-tutkimuksiaan. Emme antaneet hien jäähtyä.

Aamulla ilahduin siitäkin, että Eeva-Liisasta on niin hieno ja tyylikäs juttu Aamulehdessä: siinä peilailee Sylvin roolissa Tamminiemessä. Kiitos innostavasta tekstistä Simopekka Virkkulalle. Näytelmämme ensi-ilta lähestyy peljättävää vauhtia. Huomenna pääsen minäkin katsomaan läpi