Maanantai 6.2.12

Toipumista matkasta ja vaalista. Uuden aikakauden orastavia tunnelmia.

Suomalaiselle Klubille päättämään kirjoituskilpailun palkinnoista. Vaikka presidentiksi valittiin pitkästä aikaa klubin jäsen, voitonriemu paikalla hyvin hillittyä. Nuorten kirjoitukset erinomaisia, oikeastaan hämmentävää kuinka kypsästi ja tyylikkäästi kärkipää maan lukioissa osaa ilmaista itseään. Saatiin parhaimmisto sopuisasti oikeaan järjestykseen. Tulokset julkistetaan Kalevalanpäivänä, näistä silloin lähemmin.

Kirjaillassa samassa paikassa esitelmöin vielä kerran nuorsuomalaisesta Juhani Ahosta. Aluksi kuultiin intialaista meditaatiomusiikkia. Kuvatikku ei ihan päässyt rytmiin mukaan, mutta muuten meni vanhasta muistista ja kirjoja ostettiin koko laatikollinen. Aktiivisia lukijoita ovat klubin jäsenet, joita avec paikalla täysi sali.

Veikko Sonninen tarjosi iltapalan, bliniä ja nieriää. Vilkkaaseen jälkipuintiin osallistui myös Yrjö Larmola, jolle vein aikoinaan Ylioppilaslehteen juttujani nuorena skribenttinä. Aloitin Jorma Cantellin aikana 1966, joten kohta voisin viettää 50-vuotisarvostelijajuhlaa, hehheh. Kaikenlaista muisteltiin, Yrjö varsinkin sattumuksia kunnallispoliittisen uransa vaiheilta. Guggenheim ei meiltä saanut kovaa kannatusta.