Keskiviikko 8.2.12

Lisää hyviä kritiikkejä Kauppalehdessä ja Kirkossa ja kaupungissa. Tämähän ylittää odotukset. Edellisessä on lennokas arvio itse asiasta, jälkimmäisessä lempeä ja kaunis kiitos näyttelijöille. Kylläpä ilahduttaa. Sylvi ja Anita on käytännössä loppuunmyyty koko kevään.

Matti Mäkelä tekee ihan hirveitä: rohkenee Hesarin kolumnissaan horjuttaa Aki Kaurismäen pyhää asemaa filmitaivaalla. Vertailu Le Havren ja Varaston väliltä tuntuu raikkaalta, vaikka meiltä on molemmat vieläkin häpeä kyllä näkemättä. Korjattakoon aukko.

Hukuttautuminen arkiston papereihin on sopivaa kiljuvan pakkaspäivän ajankulua. Kirjastossa tarjottiin Lainan päivän kunniaksi kahvit. Ravintola Qulmassa sai kyllikseen kuumaa soppaa.

Mutta uutiset tarjoavat illalla todella kylmää kyytiä: yli 3000 työpaikkaa vähenee, väkeä säälimättä maantielle ja puolustuskyky samalla romuksi tai ainakin heikommaksi. Kunnat ahdetaan puolipakolla möhkälemäisiksi kollektiiveiksi vailla omaa identiteettiä. Suomesta tulee kertaheitolla ikävämpi maa asua. Jos nämä nimittäin toteutuvat. Vielä saadaan ennen kuntavaaleja reippaat rähinät. Paavo Väyrynen jo kiertää kenttää kuin kiljuva jalopeura. Paljon hauskaa tiedossa, elleivät ajat olisi noin synkät monille.